1/2 Mile of Walsoorden

Op 11 Juni as. organiseren de liefhebbers van GMR voor de 2de keer de ‘1/2 Mijl van Walsoorden’ op en rond de werf van Tradewind Yachts (www.dehalvemijl.nl).

De eerste keer was 2 jaar geleden, toen als proloog van de 5de Dijken- en Krekenrally in Zeeuws-Vlaanderen, ditmaal als op zichzelf staand evenement op een zaterdag wat later in het jaar, als de avond wat langer is.

Voor degenen die er toen niet bij waren een korte toelichting wat de 1/2 Mile van Walsoorden inhoudt: Dit is een eendaags oldtimer-evenement waarbij de sfeer het allerbelangrijkste is. Als organisatie trachten we het hele terrein authentiek aan te kleden en vragen we zowel deelnemers als publiek zich te kleden en uit te dossen in de stijl van de jaren ’30 t/m ’70. We willen er een klein beetje ‘De mini-Goodwood revival van de lage landen’ van maken. In een ongedwongen en leuke sfeer kan iedereen genieten van de aanwezige oldtimers. Uiteraard is aan eten, drinken en entertainment gedacht.

De deelnemers doen mee aan een regelmatigheidsproef in de vorm van een authentieke Engelse Hillclimb. Dat wil zeggen dat zij een afgesloten parcours 2 maal rijden, waarbij de winnaar in de 2de manche de tijd van de 1ste manche zo dicht mogelijk heeft benaderd. HET IS DUS GEEN SNELHEIDSEVENEMENT!

Deze combinatie van rijdende oldtimers (en we hebben al gehoord dat we hele mooie exemplaren mogen verwachten) en de leuke sfeer geven de 1/2 Mile van Walsoorden net dat wat menig ander oldtimer-evenement ontbeert.

Deelname staat open voor gemotoriseerde voertuigen van 40 jaar en ouder met een of meerdere aangedreven wielen. Bijzondere vervoermiddelen met een “explosiemotor” van 25 jaar en ouder maken eveneens kans om door de volstrekt subjectieve ballotage te komen.

LION CLASSICS
Walsoordensestraat 11A
4588 KA WALSOORDEN
Nederland
tel: + 31(0)114.681127
fax: + 31(0)114.681844
gsm: +31 (0)621.718481
email: info@lionclassics.nl